top of page
Søg
  • Forfatters billedeThea Iversen

Livmoderen er kernen til kvinders sundhed - intro til Theas Blog indlæg


”The uterus is the woman’s core, if it is out of balance, her whole life is out of balance – physically, emotionally, mentally and spiritually”

Sådan sagde Don Elijio Panti, traditionel Maya healer, anerkendt verden over fordi hans viden og kundskab blev grundlaget for Maya Abdominal Therapy, bragt til vesten af Rosita Arvigo en naprapatisk læge og urtelæge som var lærling hos Panti igennem 13 år og som den dag i dag dedikerer sit liv til at udbrede traditionel Maya visdom til vesten.

I vores del af verden har vi mistet en stor del af din visdom vores formødre havde omkring hvordan vi som kvinder passer bedst på vores helbred som helhed.

Vi har også mistet vores traditoner omkring hvordan vi kan byde vigtige livsovergange velkommen på en respektfuld måde, såsom den første menstruation, seksuelle debut, graviditet, fødslen og efterfødselstiden samt menopause.


Vi har mistet vores viden omkring hvordan vi bedst lever efter vores cykliske natur livet igennem, og basal viden som f.eks. hvordan vores månedlige udflåd bør se ud og ikke bør se ud, og at menstruationssmerter IKKE er normalt, men et udtryk for en ubalance i kroppen, og at passe på kroppen efter en fødsel er essentielt for vores helbred fremover.


Vi har mistet vores tradition for selvpleje og dermed forebyggelse og vedligeholdelse af sundhed i dette livsgivende organ, og oftest bliver medicin eller operation det eneste alternativ, hvor ikke-invasive og naturlige metoder kunne være afprøvet først.

Vi giver i det hele taget ikke livmoderen meget opmærksomhed med mindre vi er gravide eller der er noget galt, og det er synd.


En bevidsthed omkring livmoderen kan udover at være en vigtig puslespil brik for at sikre et godt fysisk helbred, også hjælpe os til at forbinde os med blandt andet vores kreativitet, intuition, en følelse af forbundethed og tillid til livet, ro og en følelse af at være holdt. Den er et spejl af vores historie på godt og ondt og en direkte kilde til vores iboende moderenergi, en energi jeg oplever kan hele selv de dybeste sår.Heldigvis er der stadig steder i verden, hvor livmoderen er noget af det første der spørges til, når vi ser på hele kvindens helbred.


Verden over findes der praksisser og viden for hvordan vi bedst passer på os selv livet igennem som vi kan tage til os og integrere i vores hverdag.


Denne tabte viden og livmoderbevidsthed i hverdagen vil jeg gerne gøre mit for at reintroducere herhjemme, på ydmyg vis, for selv er jeg blot en lærling

Jeg vil centrere mine blogindlæg omkring kvindens sundhed med udgangspunkt i livmoderen og traditionel viden, ritual og praksis som kan hjælpe os til at tage ansvar og autonomi over vores helbred.

Indlæggene er ikke kun rettet mod gravide, men kvinder generelt, dog vil nogen af indlæggene omhandle tiden omkring graviditet, fødsel og efterfødselstiden.Lærer vi at lytte til vores krop, og tage ansvar for og prioritere vores helbred og selv-pleje allerede inden vi bliver gravide og skal føde, vil jeg mene er en genial træning til at kunne tage ansvar for vores kroppe i graviditeten, fødslen, efterfødselstiden og ind i forældreskabet.


Jeg håber I vil læse med i mine blogindlæg.

Kærlig hilsen Thea


"The health of every family begins with the mother. She is the tree from which the healthy fruit must come"

Juliette de Bairacli Levy

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

note: Jeg er ikke medicinsk uddannet og kan og vil ikke vejlede dig i din specifikke helbredsmæssige situation. Ønsker du af afprøve nogle af de praksisser som jeg nævner, er det en god ide at kontakte en som er uddannet til at vejlede dig i den specifikke praksis. Min intention er blot at dele min viden og erfaring, for at pirre din nysgerrighed :-)


kilder:

"Wild feminine" af Tami Lynn

Lisa Levine, Optimal Productive Health og Maya Abdominal Massage behandler og underviser

"Sastun" af Rosita Arvigo

"Journeys in healing" af Donna Zubrod

Podcast: Fertility Friday med Rosita Arvigo


17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page